Hans en Alie, en Paul en Mechtild reizen met een camper van Las Vegas naar Seattle

Dag 10 Capitol Reef Nat Park

Vanmorgen maar weer eens uitgeslapen, dat kwam P goed uit, want die had weer eens last van zijn periodieke migraine. Na wat pillen zijn we toch maar vertrokken richting Capitol Reef NP. Eerst hebben we daar de zgn. Gooseneck Canyon bezocht, we moesten hier voor ongeveer 1 km over een onverhard pad, ook nog verboden voor campers langer dan 27', die van ons is 31' , maar dan moet het toch wel kunnen vindt H, want die Amerikanen houden nu eenmaal van overdrijven. En inderdaad geen enkel probleem. Daarna zijn we naar het bezoekerscentrum gereden, waar M o.a. de zoveelste koelkastmagneet aanschaft, dat is inmiddels traditie geworden in de familie lijkt het wel. Daarna naar het zgn. Fruita dorp, het oude huis uit 1903 bezocht  en hier een bak koffie gedronken. Hier heeft een mormonen gezin gewoond waarvan de vader polygamist was. Met slechts 1 slaapkamer met één 2 persoonsbed vraag je je werkelijk af waar hij al die andere vrouwen heeft onderhouden in die tijd. Ook bleek dat we fout geparkeerd stonden, dus werden we op vriendelijke doch dringende wijze gesommeerd door de parkranger elders te parkeren met het gevaarte. Daarna zijn we de Scenic route afgereden, erg mooi , maar na zo'n 25 km gaat deze over in een onverharde weg. En ja hoor, ook hier geen campers van meer dan 27' lengte, aangezien we net ook de parkranger hier hebben zien rijden en de parkeerervaring van even geleden, maar besloten om niet verder te rijden. Na terugkeer naar het Fruita schooltje en de rotstekeningen wezen kijken. Toen de wandeling naar Hickmanbridge aangevangen, de dames hadden geen zin om in deze hitte veel te klimmen, maar H wist te vertellen dat het vrij vlak zou zijn, waarschijnlijk begint zijn leeftijd zijn geheugen aan te tasten, want halverwege de tocht besluiten de dames niet verder te gaan, want het is een en al klimmen en klauteren. Uiteraard gaan de 2 gebroeders als 2 bikkels wel gewoon verder. Na terugkomst terug naar de camping maar eerst nog wat boodschappen in de plaatselijke General store en de tank vast volgooien voor morgen, voor de rit naar Salt Lake City.

Reacties

Reacties

Anneke

Hé Paul, gelukkig zijn wij met migraine bekend tijdens de reis. Hans weet wat hem als chauffeur te doen staat. Patient neemt asperine in en gaat liggen, en Hans zal gewoon doorrijden. Ik hoop dat je niet al teveel moet missen en wens je beterschap. Zo'n goede kok kun je toch geen moment missen(ha,ha)

Paul

Hoi Anneke, ervaringen uit het verleden .....
Inderdaad we zijn doorgegaan maar ben gelukkig snel weer hersteld zoals gebruikelijk bij mij. Ik ben zelfs nog met Hans naar Hickman bridge gelopen weliswaar onder doping van mijn advil maar toch. Bedankt in ieder geval voor je support.

Johan

Alweer uitslapen?
En, ik wist niet dat je zo goed in "bewegen" was.
Super.????
Groeten uit Biddinghuizen.

Hans

Johan , jij weet nog zoveel niet van mij.........hoe is het nu met je nek?

vage kennis

Hallo vrienden, gaan jullie nu wel de heiligdommen van de Mormonen bezoeken of lukt dat niet meer qua planning?
En nog bedankt voor het halen van de remblokjes,
scheelt mij weer in het geld, kunnen wij misschien ook nog eens op vakantie naar de VS

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!